Udforsk vores Feed Academy

Find de vigtigste fakta i vores guide til sojaproteiner. For hver kategori af sojaproteiner finder du en kort video og artikel (på engelsk) med viden, du kan bruge i dit valg af sojaproteiner.

Intro til Feed Academy

Intro - Kend dine sojaproteiner

Mød vores ernæringsekspert Lars Sangill Andersen, der guider dig igennem de forskellige typer af sojaproteinprodukter, der findes på markedet.
Se den korte intro video (på engelsk).

View video

Feed Academy - Fuldfed soja

Fuldfed soja

Fuldfed soja er det mest simple sojaprodukt på markedet og anvender hele sojabønnen før olieekstrahering.
Se video (på engelsk).

Download article View video

Feed Academy - Sojaskrå

Sojaskrå

Årligt produceres der mere sojaskrå, end der produceres af alle andre olieholdige proteinkilder tilsammen. Kvaliteten af sojaskrå varierer dog både mellem partier og lande - og det gælder såvel proteinniveauer som aminosyresammensætning.
Se video (på engelsk).

Download article View video

Feed Academy - Ekstruderet sojaskrå

Ekstruderet sojaskrå

Ekstruderet sojaskrå udsættes for varmebehandling igennem ekstrudering og damptilsætning - med temperaturer der når 130°C eller derover. Ift. sojaskrå er hovedforskellen, at mere vand fjernes igennem processen.
Se video (på engelsk).

Download article View video

Feed Academy - Fermenteret sojaskrå

Fermenteret sojaskrå

Omkring årtusindskiftet begyndte fermenterede sojaprodukter baseret på sojaskrå at dukke op på det asiatiske fodermarked. I dag produceres fermenteret sojaskrå også i Europa og USA.
Se video (på engelsk).

Download article View video

Feed Academy - Enzymatisk behandlet sojaskrå

Enzymatisk behandlet sojaskrå

Enzymatisk behandlet sojaskrå dukkede første gang op i 1990érne, hvor en proces blev udviklet til at reducere de anti-nutritionelle faktorer (ANFs) i soja igennem enzymatisk aktivitet. Metoden er baseret på en kontinuerlig flow proces, hvor soja og væsker (herunder enzymer) blandes. Temperaturerne, der anvendes i tørreprocessen, deaktiverer enzymerne.
Se video (på engelsk).

Download article View video

Feed Academy - Sojaproteinkoncentrat

Sojaproteinkoncentrat

Sojaproteinkoncentrat indeholder som minimum 65% protein og produceres traditionelt vha. en vand- og alkoholekstrahering af soja white flakes. Udviklet i 1970érne repræsenterer denne proces et af de tidligste forsøg på at forbedre kvaliteten af standard sojaskrå.
Se video (på engelsk).

Download article View video